Hoe begin ik met het inrichten van mijn huis?

Hoe moet ik mijn huis inrichten en waar moet ik beginnen? Een leeg huis inrichten of een huis opnieuw inrichten blijft elke keer een uitdaging. Want ja, welke stijl past bij jou en wat zijn hier de juiste meubels voor? Lees snel verder voor wat handige tips!

Inspiratie opdoen

Voor je begint is het belangrijk om inspiratie op te doen en erachter te komen wat voor stijl je leuk vindt en voor welke look & feel je wilt gaan. Inspiratie opdoen kan op verschillende manieren. Online kan het bijvoorbeeld op pinterest, instagram of interieurwebsites. Natuurlijk is er offline ook een heleboel te ontdekken, door bijvoorbeeld woonwinkels te bezoeken, interieurmagazines bekijken of verschillende woon/lifestyle programma’s te bekijken. Zo haal je weer nieuwe inspiratie vanuit verschillende bronnen. Het beste is om vervolgens een moodboard te maken van al je favoriete dingen. wat vind je mooi? en wat vindt de rest van het gezin hiervan?

Ga magazines in met een schaar of maak een online collage. Zo krijg je ook gelijk een wat beter beeld van wat wel en niet met elkaar samenwerkt. Ook in deze stap kan een interieurontwerper al assisteren!

Maak een concreet plan

Voordat je begint is het slim om een plan te hebben waarin staat hoe je alles gaat aanpakken. Hierin wordt bijvoorbeeld ook je budget meegenomen. Ook is het handig om een plattegrond te hebben van je huis. Denk bij het maken van je plan ook aan de stijl die je wil doorvoeren en analyseer elke kamer. Is er bijvoorbeeld een kleine kamer? Wees dan extra zorgvuldig met meten, omdat veel meubels niet zullen passen. Wil je dit professioneel aanpakken? Denk dan eens aan een 3D plan op maat.

Kies geschikte meubels

Kies meubels die passend zijn in de desbetreffende ruimte. Denk hierbij ook aan hoogte, een kamer met een laag plafond kan bijvoorbeeld goed een smalle kast hebben die tegen de wand is geplaatst om de ruimte zo hoger te laten ogen. Zo kun je met grote open meubels een kleine kamer veel ruimtelijker laten aanvoelen.

Benut de vloer

De grond is ook een erg belangrijk element in een woonkamer. Kies daarom een vloer die goed samengaat met de kleur van de wanden. Een vloerkleed toevoegen geeft de ruimte ook veel warmte en sfeer. Vloerkleden kunnen er ook bij helpen om een kamer meer als een geheel te laten lijken.

Is het overweldigend of kom je er niet helemaal uit? Wij van Van Booy en Lent tapijten staan klaar om je te assisteren bij iedere stap. Zo hebben we en grote showroom om inspiratie op te doen en zijn wij altijd in voor een uitdaging!

Share This Post!