Hoe groot moet een tapijt zijn?

Het is belangrijk om ook kritisch na te denken over het formaat van het vloerkleed. Elke kamer of situatie vraagt weer om een andere afmeting natuurlijk. Werk je met een grote of kleine ruimte? Wil je het vloerkleed in de zithoek of op de slaapkamer plaatsen? Wij geven u hierin wat handvaten.

Vloerkleed voor de zithoek

Het vloerkleed in de woonkamer zet alle meubels mooi in een groep. Komt uw vloerkleed straks in de zithoek te liggen, ga dan voor een kleed dat groter is dan de bank. Het is mooi wanneer u een kleed links en rechts wat uit ziet steken. Ook is het fijn als er eventueel andere stoelen op moeten komen, dat u extra ruimte heeft. Heeft u bijvoorbeeld een bank van 2,5 meter, neem dan een vloerkleed die minimaal 3 meter breed is. Let ook op de kleuren van de bank. is uw bank al wat ouder kunt u een herstoffering overwegen.

Vloerkleed in de eethoek

Een vloerkleed onder tafel is fijn voor de voeten en zet de hele set bij elkaar. Voor een vloerkleed in de eethoek geldt hetzelfde, het staat mooier als het vloerkleed groter is dan de eettafel (en stoelen). Je wilt natuurlijk dat de stoelen ook op het vloerkleed staan. Vanaf het tafelblad gemeten zal het vloerkleed dan minimaal 30 cm voor en achter moeten uitsteken. Voor de breedte kun je rekening houden met tafelbreedte +1.5 meter.

Heb je moeite met het vinden van de juiste set voor jullie eetkamer? Denk eens over een interieurontwerper na! Hij kan jullie op weg helpen naar de perfecte set.

Vloerkleed in de slaapkamer

Door een vloerkleed in de slaapkamer te hebben creëer je rust en comfort. Maar waar plaats je deze? In een grote slaapkamer staat het het mooist om het vloerkleed voor en onder het bed te plaatsen. Het is lekker om 2/3 van het kleed onder het bed te plaatsen zodat je voeten op het kleed komen als je uit bed stapt. Op de overige ruimte voor het bed kan een mooie ottomane komen.

Gangbare maten voor tapijten onder het bed is kleiner 2×3 meter en wat royaler 2,7×3,6 meter.

Maak de ruimte af met een groot leren of stoffen hoofdbord op maat!

Vloerkleden in grote ruimtes

Een grote ruimte vraagt om een groot vloerkleed om de ruimte op te vullen. Een te klein kleed in een grote ruimte is geen gezicht. Kies daarom ook voor een flink kleed bij het inrichten van een grote ruimte. Zijn de standaardmaten niet toereikend kunnen we meekijken naar een tapijt op maat!

Kleine ruimtes in tegenstelling tot een grote ruimte hoef je bij kleine ruimtes of kamers niet per se te kiezen voor een klein kleed. Ga dan wel voor een rustige kleur of ontwerp. Wil je nou wel een druk of opvallend ontwerp? Dan kun je in een kleine ruimte wel beter voor een kleiner formaat vloerkleed gaan.

Share This Post!