Bekijk onze collectie Oosterse tapijten

De mooiste oosterse tapijten voor moderne en klassieke interieurs. Handgeknoopt met natuurlijke materialen als wol en zijde.

Oosterse tapijten thuis bekijken

Vind de mooiste oosterse tapijten in onze showroom in oosterhout. Wij komen met onze tapijten ook bij u thuis. Laat uw gegevens hieronder achter en wij contacten u.

Oosterse tapijten van Van Booy en Lent tapijten

Welkom bij Van Booy en Lent Tapijten, uw bron voor het grootste assortiment handgeknoopte Oosterse vloerkleden voor elk interieur. Onze collectie omvat een breed scala aan tapijten, waaronder Perzische, Afghaanse, Turkse, Indiase en Pakistaanse tapijten. Elk tapijt is met de hand geknoopt en met zorg geselecteerd om ervoor te zorgen dat we alleen de beste kwaliteit tapijten aan onze klanten aanbieden.

Een Oosters tapijt is een van de meest gewilde en bijzondere vloerkleden die er zijn. Onze Oosterse tapijten zijn niet alleen prachtig om naar te kijken, maar ze zijn ook duurzaam en kunnen generaties lang meegaan. Van oudsher komen de meeste Oosterse tapijten en vloerkleden uit Iran, het voormalige Perzië. Het knopen van tapijten was eeuwen geleden al een van de meest gerespecteerde ambachten en kunstvormen. Hoewel het Perzische Rijk niet meer bestaat, is het ambacht van tapijtknopen gebleven en geëvolueerd tot een van de meest artistieke ambachten van het Oosten.

Bij Van Booy en Lent Tapijten worden onze Oosterse vloerkleden nog steeds op dezelfde traditionele wijze vervaardigd in Iran, Turkmenistan, Pakistan, Afghanistan, Irak, Turkije. We gaan zelf regelmatig met nieuwe ontwerpen op reis naar het Oosten om onze collectie uit te breiden of voor vloerkleden op maat te laten vervaardigen. Bezoek onze showroom in Oosterhout Noord Brabant en bewonder onze prachtige collectie Oosterse tapijten.

Plan een zichtzending

Bekijk onze fantastische tapijten bij u thuis voordat u een keuze maakt. Wij komen graag bij u langs

Bekijk onze voorraad oosterse handgeknoopte tapijten

Bijzondere tapijten voor ieder stijlvol interieur.

Laat uw tapijt professioneel reinigen

Houd uw tapijt schoon en fris. Maak nu een afspraak voor reiniging

Hoe herken je een origineel Oosters tapijt?

Ben jij ook zo’n fan van Oosterse tapijten en wil je graag weten hoe je een origineel exemplaar herkent? Dan ben je hier aan het juiste adres! Oosterse tapijten zijn immers niet alleen prachtig om naar te kijken, maar hebben ook een rijke geschiedenis en cultuur.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een Oosters tapijt handgeknoopt is. Het kost soms wel maanden om een tapijt helemaal af te krijgen. Echt monnikenwerk dus! Als je een machinaal vervaardigd tapijt tegenkomt, kun je het dus eigenlijk meteen afschrijven. Dit type tapijt is namelijk in een paar uur klaar. Een origineel Oosters tapijt is bijvoorbeeld ook nooit 100% symmetrisch. Door het handwerk is dat immers onmogelijk.

Een ander kenmerk van een handgeknoopt Oosters tapijt zijn de franjes aan de randen. Bij van Booy en Lent vinden we de franjes een beetje te klassiek en reigen we hem bij de rand in. Draai een vloerkleed maar eens om, dan weet je meteen of het een echt Oosters tapijt is.

Maar er is meer! Traditionele Oosterse vloerkleden zijn altijd gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol, katoen of zijde. Machinaal vervaardigde vloerkleden bevatten daarentegen vaak synthetische vezels, waardoor ze goedkoper zijn. Als je dus een vloerkleed tegenkomt dat wel erg voordelig geprijsd is, kun je er gerust vanuit gaan dat het geen origineel Oosters tapijt is.

Wil je nog meer weten? Dan is het goed om te weten dat machinaal vervaardigde tapijten getuft worden. Tijdens dit proces wordt door middel van hoge druk telkens een plukje stof door een fijn gaasstramien geschoten. Om ervoor te zorgen dat deze plukjes stof – die samen het design vormen – niet loslaten, krijgt het vloerkleed meestal een laag aan de onderkant waar deze plukjes tegen gelijmd worden. Het resultaat is een tapijt dat er wellicht mooi uitziet, maar niet te vergelijken is met een origineel Oosters tapijt.

Nu je weet waar je op moet letten bij het herkennen van een origineel Oosters tapijt, kun je vol zelfvertrouwen op zoek gaan naar het perfecte exemplaar voor jouw interieur!

Waar worden de oosterse tapijten van Van Booy en Lent gemaakt?

ist je dat Oosterse tapijten niet zomaar een gewoon vloerkleed zijn? Deze tapijten zijn gemaakt met liefde en toewijding, en alleen van de beste materialen. Het zijn ware kunstwerken! Oosterse tapijten worden vervaardigd van natuurlijke materialen zoals schapenwol, katoen, of zijde. En vooral die zijden tapijten zijn van topkwaliteit. Ze glanzen prachtig en zijn daardoor wat duurder dan hun wollen varianten.

Maar dat is niet het enige verschil. Het verven van de wol en zijde gebeurt uitsluitend met natuurlijke kleurstoffen. Dit zorgt niet alleen voor de mooiste kleuren, maar het is ook nog eens goed voor mens en milieu. Het vakmanschap en de zorg waarmee deze tapijten worden gemaakt, zie je terug in de kwaliteit en duurzaamheid ervan.

En wist je dat vintage Oosterse tapijten helemaal in zijn? Het geeft een warm en gezellig gevoel in huis. Bij Van Booy en Lent tapijten hebben we een ruim assortiment aan vintage Oosterse tapijten in verschillende kleuren en designs. Ze zijn perfect voor mensen die houden van een beetje karakter in huis.

Maar niet alleen de tapijten zelf zijn bijzonder. Ook de plekken waar ze gemaakt worden, zijn uniek. Denk aan landen als Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkije en India. Het zijn stuk voor stuk landen met een rijke tapijttraditie en vakmanschap. Hier worden de tapijten nog met de hand gemaakt in knopersdorpen. Het is een ambacht dat van generatie op generatie wordt doorgegeven.

Het reinigen en repareren van Oosterse tapijten

Bent u trots op uw prachtige Oosterse tapijt? Dat begrijpen wij helemaal! Maar helaas ontkomt u er niet aan dat uw tapijt soms vuil wordt door alledaags gebruik. Het is belangrijk om uw tapijt goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat het zijn oosterse pracht behoudt.

Het reinigen van een Oosters tapijt is echter geen eenvoudige klus. U kunt niet zomaar een willekeurig schoonmaakmiddel gebruiken, want dat kan averechts werken. Oosterse tapijten zijn namelijk gemaakt van natuurlijke materialen zoals wol en zijde en vereisen speciale reinigingsmiddelen.

Geen zorgen, Van Booy en Lent is gespecialiseerd in het reinigen van Oosterse tapijten en zorgt ervoor dat uw tapijt er weer als nieuw uitziet. Na het reinigen zijn de kleuren weer helder en fris en kunt u weer genieten van uw prachtige tapijt.

Wilt u het reinigen van uw Oosterse tapijt aan professionals overlaten? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en kosten voor het reinigen van uw tapijt. Laat ons zorgen voor uw tapijt zodat u er jarenlang van kunt genieten!

Kunnen wij u Verder helpen? Neem nu contact op