Tapijtreiniging2024-02-04T16:13:35+01:00

Reinigen van uw vloerkleed

Het reinigen van uw vloerkleed is gemakkelijk zelf te doen, maar na verloop van tijd kan het toch lekker zijn om het vloerkleed professioneel te laten reinigen. Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op.

Heeft u vlekken in uw kleed en weet u niet hoe u hier mee om kunt gaan? Lees onderaan de pagina het antwoord.

Wanneer u vragen heeft kunt u ook altijd bellen of mailen.

Wollen tapijten

30per m²
  • Reiniging van een wol tapijt.
  • Anti mot behandeling (+€5 per m²).

Zijden tapijten

40per m²
  • Reiniging van een zijden tapijt.
  • Anti mot behandeling (+€5 per m²).

Uw tapijt laten reinigen?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel 06 3743 86 84.

Meest gestelde vragen

Hoe voer ik normaal onderhoud aan mijn designtapijt uit?2023-02-06T16:12:42+01:00

Om zo lang mogelijk van uw Van Booy en Lent vloerkleed te kunnen genieten is het noodzakelijk dat u minstens 1x per week uw tapijt zuigt met een daarvoor geschikte stofzuiger.

Zorgt dat de borstel aan de onderzijde van het vloerhulpstuk aan de binnenkant zit. Een kleed zuigen met de vloerborstels uit zorgt ervoor dat de vezels van uw kleed beschadigen. Zuig dus altijd met een glad hulpstuk.

Een robotstofzuiger of stofzuiger met mechanisch borstelonderdeel kunnen vastslaan in uw kleed en de rand permanent beschadigen.

Maak uw kleed niet onnodig nat. Ander onderhoud dan het stofzuigen van uw kleed is zonder vlekken niet noodzakelijk.

Wat moet ik bij natte vlekken doen?2023-02-06T16:12:42+01:00

Als de boosdoener een natte substantie betreft is opdeppen de eerste stap. Hierna de vlek met een zeer natte doek opdeppen. Maak niet alleen de vlek nat maar ook het gebied hieromheen. Daarna met een droge doek deppen om overtollig vocht op te nemen. Als de vlek na het drogen nog zichtbaar is kunt u de bovenstaande stappen herhalen. Onder geen beding kunt u wrijven dat beschadigt de vezels van uw design tapijt onherroepelijk.

Wat moet ik bij vaste vlekken doen?2023-02-06T16:12:42+01:00

Als de boosdoener een vaste substantie is zoals tappenade of kaaskruimels zult u eerst de boosdoener moeten verwijderen door het op te scheppen of weg te zuigen. Hierna kunt u de stappen van hierboven toepassen, In het kort: Deppen met zeer vochtige doek en nadeppen met een droge.

Wat moet ik doen met oude onbehandelde vlekken?2023-02-06T16:12:42+01:00

Heeft u een vlek niet opgemerkt en zit deze al langer in het vloerkleed? Dan is de kans groot dat deze zich gebonden heeft aan de vezel. Probeer in deze situatie maximaal 2x de deptechniek.

Bij hardnekkige vlekken in uw designkleed kunt u deze het best roteren, zodat het bevlekte deel onder uw meubel valt. Is dit geen optie kunt u het kleed professioneel laten reinigen. Wanneer u contact opneemt met ons zullen wij voor u het transport en de reiniging regelen.

Stomer, industriële wasmachine, schrobben en uithangen2023-02-06T16:12:42+01:00

Als laatste willen wij u een waarschuwing meegeven. Alhoewel er op informatieve sites genoeg tips & tricks staan over hoe u het best uw vloerkleed reinigen kunt, kunnen deze ongeteste behandelingen de vezels of kleur aantasten.

Wij keuren daarom alle behandelingen anders dan bovenstaande af, omdat deze kunnen zorgen voor flinke schade aan uw van Booy en Lent designkleed.

Ik heb twijfel over hoe ik mijn kleed het best kan behandelen, wat moet ik doen?2023-02-06T16:12:42+01:00

Weet u de toedracht van een vlek niet of hebben andere methodes nog niet gewerkt? Neem in dit geval altijd contact met ons op. Wij zullen u adviseren hoe u het best met uw designvloerkleed kunt omgaan.

Heeft u andere vragen schroom dan ook zeker niet om contact met ons te zoeken. Wij staan altijd klaar voor uw vragen.

Go to Top