Wat is een geschikt vloerkleed voor ons interieur?

Een nieuw vloerkleed uitkiezen die geschikt is én past in uw interieur is niet altijd makkelijk.

Vloerkleden komen in oneindig verschillende vormen, maten, kleuren en materialen. Meer dan genoeg mogelijkheden dus binnen onze collectie! maar waar moet je nou echt aan denken bij het uitkiezen van een geschikt vloerkleed?

Doel van het vloerkleed

Stel jezelf altijd eerst de vraag waarom je een vloerkleed wilt aanschaffen. Wat wil je dat het vloerkleed teweeg gaat brengen? Misschien is dit om praktische redenen zoals de akoestiek in huis verbeteren, meer warmte en comfort of simpelweg om de vloer te beschermen. Maar misschien is uiterlijk wel belangrijker, omdat je bijvoorbeeld meer rust of juist meer pit in je inrichting wilt hebben. Een vloerkleed kan hier zeker de oplossing voor zijn omdat het zorgt voor extra karakter en uitstraling.

Blikvanger

Mag het vloerkleed best wel de aandacht trekken en de blikvanger zijn van uw woonkamer?

Kies dan vooral voor een kleurrijk kleed of een tapijt met een bijzonder design. Dit werkt vooral goed wanneer de rest van het interieur wat rustiger oogt en het vloerkleed dan contrasteert.

Is het vloerkleed juist de verbindende factor in uw interieur en ben je op zoek naar balans? Kies dan voor een kleed in een neutrale tint zoals grijs, beige of bruin. Denk hierbij eraan dat het goed aansluit bij de kleuren van de rest van het interieur. Zorg dat het geheel rustig oogt en het niet te veel contrasteert met andere meubels in de ruimte.

Woonstijl

Denk aan wat voor stijl uw woonkamer heeft qua inrichting. Is dit nou vooral modern? Ga dan ook voor een modern vloerkleed met een interessant design zoals een print. Houdt u van de industriële look & feel? Ga dan voor een stoer vloerkleed met grijsblauwe tonen wat samengaat met de rest van de industriële en vintage elementen. Wilt u vooral gaan voor fris, licht en leefbaar? Dat kan ook. In een tijdloze, klassieke en lichte inrichting past ook vloerkleed die niet te opvallend is. Ga voor een klassiek design waarin niet te veel verschillende kleuren worden gebruikt.

Kunt u wel wat hulp gebruiken? Wij helpen u graag!

Share This Post!